Sider

mandag 1. mars 2010

Lavkarbo

Lav karbo diett

Poteter, ris, brød og sukker er noen av matvarene som inneholder mye karbohydrater. Under en lav karbo diett øker du inntaket av proteiner og fett, og spiser generelt mindre karbohydrater. Karbohydrater gir kroppen energi og trenger dermed ikke å tære på fettreservene når den forbruker energi. Selv om du under en lav karbo diett skal spise mer fett og proteiner, er det viktig å merke seg at sunt fett er å foretrekke.

Fordeler med en lav karbo diett kontra andre dietter?

Du slipper å sulte deg.

Mange sier de har opplevd et økt energinivå ved å kutte ned på karbohydratene.

Når du går på en lavkarbo diett skal du kutte ned på karbohydratene, men hva er det med disse næringsstoffene som gjør at du legger på deg vekt? Karbohydrater finnes det rikelig av i matvarer som feks. poteter, pasta, godterier og brød. Når du spiser karbohydrater brytes disse ned i kroppen din til et stoff som heter glukose (som er en sukkerart). Bukspyttkjertelen skiller så ut insulin som hjelper til med å sende glukosen ut til cellene i kroppen din.

Denne prosessen gjør at cellene får tilført energi fra glukosen. Noe som i prinsippet er en bra ting, uten energi ville vi ikke fått gjort mye. Problemene oppstår dog når du får tilført mer energi enn du har klarer å forbrenne. Når cellene har brukt all energien fra glukosen som de trenger, lagres overskuddet som fett. Skal du ut på en lang ekspedisjon i ødemarka eller sykle Tour de France ville dette vært veldig kjekt, men i vårt vanlige hverdagsliv med god tilgang på mat og lite aktivitet gir det oss fort noen ekstra kilo å bære på. Når du derimot kutter ned på karbohydratene så tar kroppen energi fra fettresorvarene i kroppen, og du går ned i vekt.


Kilde: http://slanking.mattips.org/lav-karbo-diett.htm

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar